Geert Verreth
 
 

Over mij

De reden waarom ik coach ben geworden, is omdat ik heel graag mensen inspireer en aanzet tot zelfontplooiing. Het doet me echt plezier als ik iemand kan helpen bij het ontdekken en respecteren van zijn intrinsieke motivatie. Je potentieel waarmaken door alleen maar je competenties te verhogen is passé.  Het gaat er om "dicht bij jezelf te staan in alles wat je doet". Iedereen kent hoogtes en laagtes... die moeten we omarmen. Zo kom je vanzelf in je flow!

Mijn ervaringen als persoonlijke coach, topsporter en trainer in de sportwereld zijn een verklaring voor mijn down-to-earth aanpak als motivatiecoach. Ik werk zowel voor individuen als voor managementteams, op de werkvloer, in sportteams en schoolteams.

Ik spreek graag met jou over de winst die je kan boeken met Motivation Works. Vraag me er gerust naar of lees meer op mijn web-site. 
 

Coaching stijl en aanpak

Als coach ben ik positief ingesteld en gedreven om inzichten te delen waar je verder mee komt. Hoewel ik graag verwijs naar voorbeelden en metaforen, ben ik niet theoretisch, maar eerder pragmatisch.
Liever geef ik iedereen die ik in een coachingstraject ontmoet hands-on handvatten om mee aan de slag te gaan. 

Ik gebruik steeds een persoonlijke aanpak, aangepast aan degene die tegenover me zit. Vanuit mijn rol als trainer heb ik geleerd aan te voelen hoe ik iemand het best bereik en hoe ik kan inspelen op iemands persoon. Ik ben in de eerste plaats mezelf.


Mijn eigen getuigenis

Zelf heb ik ook veel aan de Reiss techniek gehad. Mijn getuigenis hierover deel ik graag met jullie:

Mijn hele leven lang heb ik gehandeld zoals het me met de paplepel werd ingegeven: ‘Eerst zien dan geloven!’ Ik leefde mijn dagdagelijkse leven zonder me al te veel vragen te stellen. Keer op keer reed ik me echter vast in dezelfde problematieken. Zo werd ik bijvoorbeeld regelmatig overdreven boos om dan krampachtig alles goed te maken. Achteraf gezien waren dit processen waarvan ik me niet bewust was. Het voelde in ieder geval nooit lekker. Het knaagde, dus leerde ik mezelf om vaker onder de radar te blijven. ‘Gedreven door angst’ heet zoiets.
 

Angst inruilen voor potentieel

Toen stuitte ik op de Reiss test en volgde ik het coachingstraject. Dit was mijn recensie destijds: Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ik 35 jaar moet worden om mijn drijfveren voorgespiegeld te krijgen en eindelijk de nodige inzichten in mezelf te verwerven? Dit zou voor alle kinderen een hoofdvak moeten zijn vanaf het eerste middelbaar! Wat een transformatie, eindelijk! Opeens sta ik met de nodige moed en spontaniteit in het leven. Ik lijk wel een magische bril te dragen. In gelijk welke situatie waarin ik me bevind, omzeil ik de klippen met een zeker gemak. Beter nog: ik zie door de klippen heen en herken in alle situaties het potentieel.
 

Eerst geloven, dan zien.

Door deze ervaring ben ik gedreven om de golf van inspiratie die ik ervaren heb met zoveel mogelijk mensen te delen. Te veel mensen zijn ongewild stuurloos geworden in de overdaad van onze maatschappij. Om te vermijden dat burn‐out dé ziekte van de 21ste eeuw wordt, moeten we leren wat introspectie en zelfkennis is. Het Reiss‐profile is een krachtig wapen voor iedereen die levenslustig is en het heft in eigen handen wil nemen. We zijn gewend om eerst te zien en dan pas iets te geloven, door deze technieken heb ik echter geleerd dat je soms pas iets ziet als je erin gelooft.